BestemmingenPortugalRomantiekVakantieblogs

Voor het eerst met je geliefde op vakantie

Altijd een spannend moment, die eerste reis samen. Grote kans dat er naast al die leuke, ook wat minder leuke trekjes naar boven komen als je 24 uur per dag op elkaars lip zit… Hoe verging het Gerlinde (23) en Jarno (25) in Albufeira, Portugal?

Eindelijk samen op vakantie

Anderhalf jaar hadden ze al verkering toen Gerlinde en Jarno voor het eerst als stel op vakantie gingen. Eerder was niet gelukt, vertelt Jarno, omdat hij vlak voor hun ontmoeting al een rugzakvakantie naar Australië had gepland. En twee maanden backpacken, dát is misschien niet zo verstandig met je nieuwe geliefde. Maar nu, een jaar later, ging het er toch echt van komen: de eerste reis met z’n tweetjes. Ze kozen samen voor een heerlijke zonvakantie naar Albufeira.

Compromis

Samen op het strand

Samen op het strand

Al snel viel de keus op Portugal, een land waar ze allebei nog nooit op vakantie naartoe waren geweest. “Daar hoorden we veel goede verhalen over,” zegt Gerlinde. “Mooi land, heerlijk weer, lekker eten, mooie natuur. Bovendien zochten we een plek waar veel te doen en te zien is, want dat vindt Jarno erg belangrijk. Van mij hoeft dat niet zo, ik vermaak me al prima met een boek op het strand.”

Het werd dus een compromis: de ene dag lekker luieren op het strand, de andere dag een fort of plaatsje bezichtigen, duiken in grotten of een bergwandeling maken. “Voor mij was dat echt nieuw; met mijn ouders was ik echt luiervakanties gewend, waarbij we hooguit een boottochtje maakten. Maar de afwisseling vond ik eigenlijk heel leuk! De laatste paar dagen hebben we zelfs een auto gehuurd om naar het zuidelijkste puntje van Portugal te rijden en nog wat dorpjes en strandjes in de omgeving te zien.”

Kibbelen in de auto hoort erbij

Tijdens die tochtjes met de auto kwamen ze elkaar wel af en toe tegen tijdens de vakantie. “We hebben flink wat af gekibbeld over de route (Jarno: “Gerlinde is géén goede navigeerder”) en ik wilde in het begin ook zo veel mogelijk op de snelweg blijven. Lekker veilig vond ik. ‘Maar zo zien we niks!’ riep Jarno op een gegeven moment uit. Toen heb ik maar ingeschikt… En daar heb ik geen spijt van gekregen. Weg van de gebaande paden ontdek je soms de mooiste plekjes.”

Heerlijk samen

Andersom vermaakte Jarno zich prima op het strand. “Als ik me verveelde ging ik gewoon even snorkelen of een ommetje maken. Gerlinde had daar gelukkig geen enkele moeite mee.” Gerlinde: “Na die elf dagen wist ik: met jou wil ik nog heel veel vakanties meemaken.” En van het een kwam het ander: binnen een half jaar na Albufeira woonden ze samen. En dat doen ze nu, anderhalf jaar later, nog steeds.

TIP: Drie romantische hotels

Ga je binnenkort ook voor het eerst met je geliefde op vakantie en zoek je nog naar dat ene perfecte verblijf? Onderstaand drie aanraders speciaal voor lovers.

  Ronald van Bruchem

  Ronald van Bruchem

  Hi, mijn naam is Ronald en ik houd me voor Neckermann bezig met product development. Ik ben gek op reizen en dompel me graag onder in de diverse karaktereigenschappen van een bestemming zoals cultuur en natuur. Contact met de lokale bevolking én genieten van de lokale specialiteiten op gebied van eten & drinken maken mijn vakantie compleet!

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.