BestemmingenDuitslandVakantieblogsWintersport

Wintersport dag 2: met het gezin de piste op

Op het Neckermann blog volg je deze week elke dag de wintersport van de familie Sandberg. Dag 1 gemist? Lees ‘m hier.

De tweede dag van onze wintersportvakantie breekt aan. Ons appartement heeft van die stalen rolgordijnen. We gingen er dus vanuit dat Lou en de jongens extra lang zouden slapen. Niet dus. Om 7:20 hoor ik Lou in haar eigen taaltje zeggen: “Yo, wakker worden, de dag is begonnen en ik heb honger!”. OK. Suzanne gaat eruit, maakt een fles voor Lou en een zalige cappuccino voor mij. De jongens zitten al met een bakje cruesli in de woonkamer. Iedereen maakt zich klaar en hup, op naar de Ski-Verleih om ons materiaal te huren.

Wintersport verhuur net buiten Winterberg

Naast een pompstation in Niedersfeld, net buiten Winterberg, tref je ‘Aktiv Ski-Verleih’ aan van eigenaar Hans. Hans is een oudere brompot, maar ongelooflijk vriendelijk en behulpzaam. En hij is een aantal euro goedkoper dan de grotere skiverhuurders in wintersportgebied Winterberg. Dus pak je voordeel, zou ik zeggen. De jongens, Suzanne en ik hebben nu allemaal ski’s en bijbehorende schoenen. Hoppa, naar de piste! We parkeren onze auto bij P2 waar we zo bij restaurant Schneewittchen komen.

Ski basis

Ik dacht slim te zijn en mijn jongens alvast de eerste beginselen van skiën bij te brengen als begin van onze wintersportvakantie. Dit blijkt toch lastiger dan je denkt; 2 jonge gastjes, vol met adrenaline in bedwang houden. Dus na een paar pogingen, “Hugo, PIZZA!” en “Marcus, wacht nou even!” heb ik er een break in gegooid. Eerst lunchen.

Skischool Semmler

Terwijl het gezin wacht op de (zalige!) hamburger met friet heb ik meteen 3 ochtenden les geregeld. Dit doe ik bij skischool Semmler: een toffe school met Nederlandse leraren, die worden geleid door de enige echte Eugene. Een hele aardige kerel, die voor Hugo en Marcus maar ook voor Sue nog een plekje weet te vinden! Best fijn, want druk is het hier wel. Dat snap ik ook, want het is een hele professionele school direct aan de piste, naast het restaurant. Met een gerust hart verlaat ik de skischool. Skiles kost best een paar duiten, maar lang niet zoveel als in Frankrijk, Zwitserland of Oostenrijk; voor nog geen € 200,- is alles in kannen en kruiken.

Zelf de berg af

Zelf heb ik nog een Punktekarte (een soort strippenkaart voor de berg) genomen en ben ik na de lunch drie keer de Bremberg afgescheurd, terwijl Sue met de jongens en met Lou in de kinderwagen bij het restaurant bleven. Genieten, de sneeuw is goed! Wel is het een beetje druk, maar zeker niet storend. De 6-persoons stoeltjeslift zorgt ervoor dat je niet langer dan 5 minuten moet wachten om weer naar boven te gaan. En ziedaar, een cadeautje, de zon begint te schijnen. Oooh, wintersport, ik houd ervan….

Handig die 6-persoons liften

Even een selfie vanuit de stoeltjeslift!

Wintersport dag 2: een succes!

Met rooie koontjes kom ik uiteindelijk weer beneden bij het restaurant, waar Sue me opwacht met een beest van een glas Warsteiner bier. Terwijl mooie Duitse liederen over het terras schallen en de zon ons gezicht verwarmt, kijk ik om me heen. Hugo en Marcus houden een sneeuwballengevecht (dat wordt huilen), Sue kijkt blij en trots terwijl ze met Lou in de buggy rondloopt, en ik? Ik denk: “Ik wist dat dit een goed idee was!”.

Volg onze week wintersport op het Neckermann blog, met morgen dag 3. Dan doet Suzanne verslag van haar eerste skiles!

Doei! Huib

  Familie Sandberg

  Familie Sandberg

  Hallo! Wij zijn de familie Sandberg. Ons gezin bestaat uit moeder Suzanne, vader Huib, zoon Hugo, zoon Marcus en dochter Louise.

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.