BestemmingenDuitslandVakantieblogsWintersport

Wintersport dag 4: mannendag

Volg 7 dagen lang de wintersportavonturen van de familie Sandberg in Winterberg op het Neckermann Vakantieblog! Een dag gemist? Lees hier bij.

Suzanne heeft nauwelijks geslapen. Haar knie doet ontzettend pijn en eerlijk gezegd weet ze niet of ze nog een keer de berg af wil na de heftige dag van gisteren. De jongens staan echter alweer in de startblokken. Vanzelfsprekend. Buiten sneeuwt het hard en de wind is guur, zo voelen we uit het raam. We besluiten dat Suzanne vandaag een dagje thuis blijf met Louise, terwijl ik met de jongens keihard ga skiën. Zijn jullie klaar voor het volgende wintersport verslag?

Goed begin van de dag

De dag begint lekker als we die ochtend bij de auto komen. Ik moet de autoruiten krabben, want het heeft erg hard gesneeuwd. Yes! De wegen zijn glad en onderweg zien we nog een auto die even daarvoor uit de bocht is gevlogen. Ik rijd voorzichtig, waardoor we nog maar net op tijd zijn voor de skiles van de jongens. Leuk: ze zijn een groepje hoger ingedeeld, omdat ze zo goed vooruit gaan. Wauw! Ik zet ze af bij lerares Alexandra (dezelfde als die van Sue), en als een trotse vader volg ik ze de berg af. Wat doen ze het goed! Om ze geen ongemakkelijk gevoel te geven, passeer ik ze en ski door

Hugo en Marcus skiën

Hugo en Marcus gaan met sprongen vooruit

Perfecte ochtend in de sneeuw

Nu mag ik zelf aan de gang. Wat een goeie sneeuw, en wat een verzorgde pistes. De drukte ervaar je enkel bij de liften, en dan nog duurt het hooguit 5 minuten voor je weer de beugel van de stoeltjeslift sluit. Het blijft ook sneeuwen, de hele dag door. Boven op de berg is het snijdend koud, maar van binnen gloei ik, zo leuk vind ik het.

Huib aan het skiën

Even pauze

Om 12:00 uur zijn de lessen afgelopen en wacht ik de jongens op in het restaurant. Tomatensoep, spaghetti bolognese en friet, het smaakt allemaal even lekker. Even het thuisfront bellen. Daar gaat het gelukkig ook fijn. Louise slaapt lang en Suzanne speelt al de hele ochtend ukelele.

Zo vader zo zoons

Na de lunch willen de jongens met mij de berg af. En ik met hun! En dus pakken we de stoeltjeslift naar de top van de Bremberg, en steken daar door naar de Poppenberg, waar we de linkerpiste nemen. Oei, dat blijkt eenmaal bezig een rode piste te zijn. Foutje. Gelukkig (en natuurlijk) komen Hugo en Marcus heelhuids beneden. “Pap, laten we nu maar gewoon op blauw blijven,” zegt Hugo. En terecht.

Tegen drieën wordt het echt te koud. We stoppen ermee. Nog een warme choco, en dan snel terug naar de vrouwen. Vanavond maak ik pannenkoeken voor de kinderen! Echt een feest… En morgen, dan skiën we weer vrolijk verder en doet onze zoon Hugo het wintersport verslag van de dag!

Huib

Begint het al te kriebelen bij het lezen van deze wintersport blogreeks? Bekijk het wintersport aanbod op de Neckermann website.

  Familie Sandberg

  Familie Sandberg

  Hallo! Wij zijn de familie Sandberg. Ons gezin bestaat uit moeder Suzanne, vader Huib, zoon Hugo, zoon Marcus en dochter Louise.

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.