BestemmingenDuitslandVakantieblogsWintersport

Wintersport dag 7: bobslee kampioenschap

Onze laatste dag wintersport in Winterberg is aangebroken. Na de succesvolle laatste dag skiën hebben we gisteren de ski’s alvast ingeleverd bij Ski-Verleih Hans. Vandaag staat alles in het teken van ‘easy and relaxed’ én van de wereldkampioenschappen bobsleeën. Bobsleeën zeg je? Jazeker, want tijdens ons verblijf waren de wereldkampioenschappen bobsleeën en rodelen bezig in Winterberg. Te gek, toch?

Relaxed begin van de dag

Het ‘easy and relaxed’ gedeelte is vooral lekker easy ontbijten, relaxed beginnen met inpakken en vooral genieten van onze kinderen. Als alles is gedaan en opgeruimd vertrekken we met zijn vijven richting de Bobbahn Winterberg Hochsauerland. Dit is een van de snelste bobslee banen ter wereld, waar topatleten snelheden van tegen de 150 km/uur halen. Wow!

Dagje uit: wereldkampioenschappen bobsleeën en rodelen

Wat is alles in Duitsland toch goed georganiseerd. Dat merken we weer als we aankomen bij de wereldkampioenschappen bobsleeën en rodelen in Winterberg. Parkeren: geen probleem. Begeleiding door vrijwilligers: met een glimlach. Het weer: zonnig. En kinderen onder de 11 jaar? Die mogen gewoon gratis naar binnen. Overigens lig je ook niet wakker van een kaartje voor volwassenen, € 11,-. Daarvoor heb je toegang tot het hele terrein en mag je de hele dag de wedstrijden volgen. Vandaag staan de eerste en tweede run voor 2-mans bob voor vrouwen gepland. We lopen naar de beroemde Veltins Loop, want daar staat een DJ en schijnt de party te zijn. Een niet onbelangrijk detail: je ziet er de bobs op een armlengte langs je heen zoeven!

Coole ervaring

Terwijl we wachten op het startsein vliegt er ineens een bob langs. Wauw, wat een snelheid en wat schrokken we! Het blijkt de test-bob te zijn alvorens de races echt beginnen. En dan komen ze. Als eerste een Amerikaans team. Niet onaardig. Het nieuwe baanrecord wordt door een Canadees team neergezet. En ja, hoor! Als 16e start daar een Nederlands team! Snel verplaatsen we ons naar de finishlijn om de oranje bob daar met een nette tijd over de streep te zien komen. Louise begint te sputteren, want het is natuurlijk koud. Het wordt langzaam tijd om te vertrekken, maar wat een coole ervaring!

De laatste avond van de wintersport

Op de weg terug naar het huisje toch even langs de souvenir-winkel voor een ijskast-magneet (onze koelkast hangt er vol mee) en een koffiebeker. ’Thuis’ aangekomen maak ik een lekkere pasta met kip, courgette, venkel, dragon en roomsaus en maken Sue en ik de laatste wijn op. Wanneer de kindjes gedoucht in bed liggen, spelen Suzanne en ik nog een potje TricTrac voor we naar bed gaan. Morgen lekker met 160 km/u over de Deutsche Autobahn op naar huis, easy en relaxed! Wat hebben we een heerlijke wintersport gehad…

Is een wintersport vakantie ook wel ‘jouw ding’? En krijg je al helemaal zin in deze winter na het lezen van de wintersport blogs van de familie Sandberg? Bekijk dan nu het Neckermann wintersport aanbod op de website! Voor je het weet zit je ook in de sneeuw…

  Familie Sandberg

  Familie Sandberg

  Hallo! Wij zijn de familie Sandberg. Ons gezin bestaat uit moeder Suzanne, vader Huib, zoon Hugo, zoon Marcus en dochter Louise.

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.