Wintersport

5 dingen die je alleen doet op wintersport

Zomervakantie is voor velen de ultieme periode om even alles van je af te zetten. Enigszins verrassend is dit precies dezelfde reden, in uitvergroting, voor de meeste wintersporters. Vrijwel niemand houdt zich meer bezig met welke outfit je de piste op gaat, vanaf hoe laat de eerste borrel de slokdarm binnen mag of wat de temperatuur vandaag zal zijn. Hierbij 5 dingen die je alleen op wintersport doet en waarom wintersport zo veel mooier kan zijn dan een rustgevende zonvakantie. Waar anders kan je après-skiën en een bratwurst eten, tegelijk?

1. Iedere ochtend om 07.00 uur de wekker zetten, tijdens je vakantie

Het is vakantie, en dat betekent uitslapen. Fout. Tijdens wintersport gaat de wekker al wanneer het nog donker is, en dat is helemaal niet erg. De strijd om de eerste skilift te pakken barst al bij zonsopkomst los en daar wil je gewoon onderdeel van zijn, ook al heb je vakantie. Als eerste van de vers gepeperde piste afgaan heeft iets magisch. En dat na een waardeloze nachtrust in een van de kleinste kamers ooit die je moet delen met 4 vrienden. Maar dit schoolreis gevoel in een stapelbed is fantastisch! De samenhorigheid is hier vele malen beter dan in een hostel in Thailand. Het maakt je ook totaal niet uit om voor 22.00 uur weer in bed te liggen, of als doorgewinterde après-skiër maar een uurtje nachtrust pakt.

2. Aan het bier en de Jägerbombs ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds

bier-proost

Dat brengt ons bij het tweede punt. Waar anders vloeien het bier en de Jägerbombs dag en nacht rijkelijk? Het maakt je dan ook totaal niet uit of je nog de piste af moet. Wintersport is nou eenmaal een vakantie voor ‘daredevils’. Natuurlijk weet je je wel in te houden, maar eenmaal in de après-skihut kom je er vast en zeker niet meer uit. Inmiddels sta je al mee te schreeuwen met de slechtste muziek die je thuis altijd probeert te vermijden, maar stiekem toch leuk vindt. Hier mag het!

3. Een record frituurmaaltijden naar binnen werken

Van drinken gaan we over naar eten. Tijdens je week wintersport denk je even niet meer aan spelbrood of quinoarepen. Je skiet of snowboardt het er wel weer af, toch? Daarom is het geen probleem om je eigen record aan geconsumeerde frituurmaaltijden te verbeteren. Begin je dag met een stevig ontbijt, zoals kipschnitzel met patat, zodat je er nog de hele dag op kunt teren. Krijg je toch weer honger, geen probleem. Er is altijd wel een skihut in de buurt waar je een bratwurst met, opnieuw, patat kunt eten.

4. Met plezier met -20 graden naar buiten en daar in je t-shirt van genieten
zonnen

-10, -15, -20 graden, het maakt allemaal niet uit: het is koud, en daar voel je helemaal niks van. -20 graden op de piste van Frankrijk voelt natuurlijk veel warmer aan dan de -20 graden in Nederland. Zwetend ga je de zwarte piste af en net als tijdens je zonvakantie lig je ook hier heerlijk te zonnen in een ligstoel. -10 graden voelt tijdens wintersport op een een of andere manier net als 30 graden op Curaçao. Krijg je het dan toch echt koud, spring je lekker in een van de vele, warme hottubs.

5. Een wintersport lang niet bezig hoeven houden met ijdelheid

Wintersport is niet de tijd om heel modebewust bezig te zijn. Trek je thermos ondergoed aan (wat stiekem heel lekker is), smeer een dikke laag sunblock op je lippen, trek voor de derde dag achter elkaar dezelfde sokken aan en ga in je fluorescerende skipak de skilift in. Een ‘bad hair day’ maakt ook niet meer uit, daar doe je gewoon je muts en skihelm overheen. ’s Avond in de après-skihut merkt er ook niemand meer wat van, vanwege vanzelfsprekende redenen.

Wij kijken al heel erg uit naar wintersport! Jullie ook?

  Irene Keur

  Irene Keur

  Hi, ik ben Irene. Tijdens mijn vakanties ga ik graag op zoek naar de unieke plekjes op mijn bestemming. Culturele hoogtepunten wissel ik graag af met een wandeling in de natuur. Natuurlijk mag daarbij het uitproberen van de lokale specialiteit niet ontbreken.

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.