DubaiEgypteKaapverdiëMarokkoWinterzon

Ontvlucht de feestdagen voor de winterzon!

Krijg je het inmiddels al benauwd nu de feestdagen steeds dichterbij komen en je de keuze moet maken bij wie je de eerste Kerstdag en de tweede Kerstdag gaat vieren? Maak je die keuze liever niet en houd je het liever klein met je partner of je eigen gezin? Doe dat! En pak gelijk wat winterzon mee. Ontvlucht de verplichtingen door het Europese vasteland te verlaten en vertrek lekker naar het zuiden! Wij geven je 4 vakantietips waar je tijdens de feestdagen een heerlijk zonnig feestje kunt vieren. 

Kaapverdië – gastvriendelijk en heerlijk tot rust komen

Kaapverdië bestaat uit 9 bewoonde en gastvriendelijke eilanden waar het hele jaar door niet onder de 25 graden komt. Je zit hier dus altijd goed wanneer de zon je grootste vereiste is. Daarnaast krijg je er ook de klassieke helderblauwe wateren, parelwitte stranden en wuivende palmbomen bij; ideaal! Alle eilanden zitten vrij dicht bij elkaar, het is daarom leuk om een uitstapje naar een ander eiland te maken. Neem bijvoorbeeld het eiland Sal als je thuisbasis en pak de boot om één van de tropische eilanden te bezoeken. 

Marokko – kleurrijk en divers

Na ongeveer 4 uurtjes pak je al de heerlijke winterzon mee in Marokko. In de Nederlandse wintermaanden mag je in Marokko zeker nog warmte verwachten, maar kies dan wel voor het zuiden van het Noord-Afrikaanse land om daar meer zeker van te zijn; specifiek vanaf Marrakesh. Vlieg naar deze prachtige stad om de grote bazaars, kleurrijke mozaïeken en gedetailleerde gevels te ontdekken om vervolgens naar Agadir te vertrekken voor de witte strandzanden. In de winter kunnen de temperaturen hier nog oplopen tot 20 graden. Ideale omstandigheden voor een actieve vakantie en te gaan wandelen, zoals in het bijzondere Souss-Massa River National Park en het Atlasgebergte. Of pak een vervoersmiddel dat iets sneller gaat en cross met een quad door een palmoase!

Egypte – paradijs voor duikers en watersporters

Sommige vakantiegangers zeggen dat de onderwaterwereld nog mooier is dan het land zelf, maar dat doet Egypte absoluut te kort. Toch is Egypte een droom voor de meeste duikers. Het onderwaterleven is zeer divers met adembenemende koraalriffen en tropische vissen die je in Europa niet zult tegenkomen. Marsa Alam is het duikparadijs aan de Rode Zee waar je bij Samadai Reef, ook wel bekend als Dolphin House, wilde dolfijnen kunt spotten! Verder zijn de badplaatsen El Gouna en Hurghada erg in trek. El Gouna ligt net ten noorden van Hurghada waar je in een woestijngebied omringd wordt door lagunes en prachtige Arabische architectuur. Hurghada is de plek om te relaxen op de uitgestrekte stranden of om met een van de vele watersporten actief je vakantie af te sluiten.

Dubai – een groots genot

In Dubai is het tijdens de winter vele malen beter te vertoeven dan in de zomer. Zomers breng je met 40+ graden het liefst je tijd door in de gigantische winkelcentra met goede airconditioning, maar ‘s winters ga je juist graag de straat op met fatsoenlijke temperaturen van 26 graden! Ga dan bijvoorbeeld met een quad door de woestijn, bezoek het hoogste gebouw ter wereld: Burj Khalifa, ontdek de rijke geschiedenis van Dubai in de oude wijk Al Bastakiya of ga het water op in een eeuwenoude abra. Het aanbod in Dubai blijft net als haar gebouwen alsmaar groeien en daarom verveel je je hier geen minuut! Nog een laatste tip: bezoek het prachtige schiereiland Khasab van buurland Oman. Het ligt namelijk op rijafstand van Dubai!

  Kelly Smit-Kentrop

  Kelly Smit-Kentrop

  Hi, ik ben Kelly en ik werk als e-mailmarketeer bij Neckermann Reizen. Andere culturen interesseren mij enorm. Daarnaast kan ik erg genieten van de natuur en word ik blij van het strand. Dit zijn dan ook aspecten die ik tijdens mijn vakantie graag terugzie. Het ene jaar maak ik een verre reis en het andere jaar sta ik met een tent op een camping in Europa.

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.