Winterzon

Waar schijnt de zon in december en januari?

De warmte heeft plaats gemaakt voor een koude bries. De dikke sokken mogen de ladekast alweer uit en je winterjas draait overuren. Hoogstwaarschijnlijk is er maar één ding dat jou nog op de been houdt: de plannen voor de komende zomervakantie! Waarom nog zo lang wachten met het opzoeken van de zon? Vermijd de koudste wintermaanden van Nederland en vertrek naar de zon in december of januari! Wij zetten 5 tips voor een heerlijke winter zonvakantie voor je op een rij!

1. Dubai

Dubai valt onder de Verenigde Arabische Emiraten, en is de laatste jaren zeer in trek bij de Nederlandse winterzon zoekers. In Dubai is vrijwel alles groot, met gigantische gebouwen, grote pretparken, kilometers lange zwembaden en enorme casino’s. Maar wat veel mensen niet weten, is dat Dubai ook een historisch, cultureel centrum heeft. Ga bijvoorbeeld naar het museum Al Fahidi Fort waar je in het oude verdedigingsfort alles komt te weten van dit speciale Emiraat uit het Midden Oosten. December en januari zijn overigens de lekkerste maanden om naar Dubai te gaan, het is er dan gemiddeld 25 graden in plaats van 40(!) graden die in andere maanden bereikt kan worden.

2. Kaapverdië

Als je een winterzonbestemming zoekt voor ontspanning met een tikje avontuur, dan vind je Kaapverdië geweldig met al haar activiteiten en witte stranden! Maak een rit op de jetski over het water of op een buggy door de zandduinen. Daarnaast is het een mooi eiland waar je na een middagje intensiviteit mag afkoelen in het helderblauwe water. Niet zo’n sportief persoon? Dan kan je natuurlijk lekker in de loungestoel hangen op het strand en met gemiddeld 25 graden op je kop, alles van een afstandje aanschouwen!

cabo-verde-santa-maria

3. Fuerteventura

fuerteventura-nearby-beach

 

Fuerteventura is onderdeel van de Canarische eilanden en vergeleken met Gran Canaria en Tenerife net wat rustiger. Dus als je niet alleen behoefte hebt aan de warmte van de zon in december of januari (zo’n 20 heerlijke graden), maar ook aan ontspanning, dan is dit jouw ideale eiland! Rijd met de auto of een buggy door de uitgestorven woestijnen en geniet van het rustgevende geluid van de golven op stranden die niet van ansichtkaarten te onderscheiden zijn!

4. Mexico
snorkling-woman

Mexico is een land waar de onderwaterwereld misschien nog wel mooier is dan het vaste land. Dat zegt nogal wat als je het over het natuurvolle Mexico hebt! Je zou er niet aan moeten denken je hoofd in een Nederlands winterse wak te stoppen, maar daar hoef je je in december of januari geen zorgen over te maken in Mexico! Het is er gemiddeld 28 graden in de Nederlandse wintermaanden. Het Palancar rif, of Maya rif, wordt ook wel de beste duikplaats ter wereld genoemd!

5. Dominicaanse Republiek

We eindigen met het grootste contrast van het winterse weer in Nederland, namelijk het broeierige Dominicaanse Republiek. Ditmaal geen hagel om je oren, maar hagelwitte zand. De temperatuur meter tikt al snel de 30 graden aan in december en januari! De Dominicaanse Republiek is een perfecte bestemming voor een rustgevende vakantie met de familie of met je geliefde. De prachtige lagunes, romantische grotten en adembenemende watervallen zijn ideale plekken om weer helemaal verliefd te worden!

dominicaanse-republiek-beach-2

  Neidy Oliveira

  Neidy Oliveira

  Hi! Mijn naam is Neidy. Nieuwsgierigheid staat op mijn lijf geschreven, want ik wil het liefst de mooiste plekken op aarde zien. Mijn missie is optimaal genieten van het leven!

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.