BudgetVakantietips

10 bespaartips voor je vakantie

Op vakantie wil je vol kunnen genieten van de cultuur, de zon, de activiteiten en de omgeving. Maar de portemonnee beperkt je nog wel eens in de mogelijkheden. Daarom geven wij je graag 10 bespaartips om met een klein budget toch alles uit je vakantie te kunnen halen!

1. Vroeg boeken

Slimme vakantievierders maken gebruik van vroegboekkorting. Hoe eerder je de vakantie vastlegt, hoe minder je er vaak voor betaalt. Bovendien is er dan nog volop aanbod en weet je zeker dat je naar het hotel van je eerste keuze kunt. Vooral voor het hoogseizoen is vroeg boeken een must!

2. Reis buiten de schoolvakanties om

Geen kinderen? Ga als het enigszins kan buiten de schoolvakanties en het hoogseizoen naar het buitenland. Dat scheelt al snel honderden euro’s.

3. Vier slim vakantie met smartline

Maak gebruik van Neckermanns all inclusive low budget hotelformule: smartline! De smartline-hotels in onder meer Turkije, Egypte, Griekenland en op de Canarische Eilanden hebben drie, vier of vijf sterren en zijn stuk voor stuk ‘all inclusive’, maar overbodige franje is weggelaten. Een bellboy die je koffer met wielen draagt is natuurlijk niet nodig! Met smartline ontbreekt het je aan niks: alles wat je mag verwachten is gewoon aanwezig. Denk aan draadloos (en meestal gratis) internet, een trendy ingerichte lobby en kamers, een coole bar en een lekker zwembad. Ook het buffet is goed. En ’s middags staat er zelfs een kraampje met vers fruit en ijs voor je klaar. Kortom, een luxe budgetvakantie, zonder fratsen. En dat scheelt behoorlijk in de prijs.

4. Duik de kleine straatjes in

Vermijd ‘tourist traps’ op de drukste plekken van de stad (pleinen!) en duik iets verderop de onbekende straatjes in. Daar vind je vaak de leukste adresjes. Wie zich door een local laat informeren, komt al helemaal op verrassende plekken terecht. Of koop wat lekkers in de lokale supermarkt en ga lekker picknicken in het park of op het strand.

5. Speel op safe met een ‘all inclusive’

Wil je vooraf precies weten waar je aan toe bent? Boek dan een all inclusive-vakantie. Dan is alles bij de boekingsprijs inbegrepen, van reis, transfers en verblijf tot eten, drinken en faciliteiten als de fitnessruimte en massagesalon. Check wel vooraf wat precies onder de reissom valt, want de samenstelling van een all inclusive verschilt per land en resort. In sommige hotels zijn naast ‘gewone’ drankjes bijvoorbeeld ook alcoholische dranken bij de prijs inbegrepen, net als snacks en ijs. Een luilekkerland is er niks bij!

6. Pas op voor overbagage

Voor te veel bagage moet je tegenwoordig fors bijbetalen, dus controleer van te voren of je niet te veel bij je hebt. Kijk op je ticket of de website van jouw maatschappij wat het maximum gewicht voor bagage is. Moeite met inpakken? Bedenk dat je meestal de helft van wat je mee hebt uiteindelijk niet draagt! Check de temperatuur (ook ’s avonds!), maak setjes die je met elkaar kunt combineren en giet vloeibare toiletspullen over in kleinere plastic flesjes en potjes. Pakken is schrappen!

7. Vlieg doordeweeks

De dag dat je heen- en terugvliegt kun je het best om het weekend heen plannen. Het weekend is duurder, omdat men dan doorgaans vrij van werk heeft. Maak een goede deal met je baas en vlieg goedkoper doordeweeks!

8. Reis met het OV

Maak zo veel mogelijk gebruik van het openbaar vervoer. Dat is niet alleen goedkoper dan autohuur, je bespaart ook nog eens op dure parkings. Een bekende stad heeft meestal ook goedkopere OV-deals voor meerdere dagen.

9. Verhuur je huis en/of auto

Geld verdienen terwijl je met je tenen in het zand zit… Het kan, door tijdens je vakantie je huis (of auto) te verhuren. Er zijn inmiddels vele speciale organisaties waar je je woning zonder veel moeite bij een breed publiek onder de aandacht brengt. Zoals Wimdu.nl, Aanzee.com en Airbnb.nl.

10. Zoek wifihotspots (of bestel vóóraf een internetbundel)

Af en toe internet nodig (liever niet natuurlijk!)? Laat je mobiel verbinding maken met de gratis wifihotspots die je tegenwoordig bijna overal aantreft, ook in cafés, hotels en restaurants. Wil je daar niet van afhankelijk zijn, bestel dan vooraf een internetbundel voor het buitenland bij je provider. Dat is goedkoper dan een factuur achteraf. Let er in ieder geval op dat je de automatische dataverbinding (dataroaming) op je telefoon uitschakelt. Anders kun je bij thuiskomst zéker een gepeperde rekening verwachten.

  Saskia Hazes

  Saskia Hazes

  Hi, mijn naam is Saskia. Ik werk als marketing communicatie specialist voor Neckermann reizen. Tijdens mijn vakantie ben ik overdag het liefst op of in het water. Daarnaast ga ik ook graag cultuur snuiven. Maar mijn ultieme vakantiegevoel is 's avonds op een terrasje, onder het genot van een cocktail, genieten van het uitzicht.

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.