FamilieVakantietips

3 Tips voor vliegen met kinderen

kinderen op strand

Met vakantievriendjes spelen op het strand

Vliegen met je kind(eren) hoeft geen enkel probleem te zijn. Sterker nog, kinderen vinden vliegen meestal erg leuk en spannend. Het is wel handig om zelf rustig en zelfverzekerd te zijn, en zo je kind(eren) het gevoel te geven dat het een fluitje van een cent is. Wees gewoon enthousiast over het vliegen, vertel hoe fijn het is dat je in korte tijd op een geweldige vakantiebestemming bent. Hieronder geven we je nog meer tips op je helemaal voor te bereiden op een vliegvakantie met je baby of kind.

 

TIP 1: Welke spullen neem je mee in het vliegtuig?

Wees erop bedacht dat er een klein risico is dat je koffer niet op tijd aankomt op bestemming. Zorg daarom voor voldoende handige spullen in je handbagage, zodat als het geval zich voordoet je in elk geval wel prima je vakantie kunt beginnen. Denk aan de volgende dingen voor onderweg:

 • Reservekleding. Zorg ervoor dat er veel ‘laagjes’ zijn: de temperatuurverschillen, zowel in het vliegtuig als op de bestemming, kunnen groot zijn.
 • Voldoende luiers en voeding voor de vluchtduur en minimaal één dag extra. Babyvoeding mag ondanks de vloeistoffenwet gewoon mee.
 • Een lege fles. Laat deze door de steward(ess) vullen met water.
 • Klein medicijntasje (zonder schaartje!)
 • Een donker kledingstuk of donkere doek, waaronder je kind kan liggen. Dit geeft warmte, eventueel troost en rust.
 • Zoute neusdruppels voor als je kind verkouden is en daardoor last van zijn oren krijgt in de lucht.
Klaar voor vertrek!

Klaar voor vertrek!

TIP 2: Waar kunnen kinderen mee spelen in het vliegtuig?

Je wilt natuurlijk dat de kids zich vermaken, vooral als je een wat langere vlucht voor de boeg hebt. Wat kinderen allemaal kunnen doen in het vliegtuig? Op het uitklaptafeltje kunnen ze prima kleuren of puzzelen! En wat dacht je van muziek met oordopjes tegen het harde geluid van de motoren? Speelgoed dat je mee kunt nemen als je gaat vliegen met kinderen is bijvoorbeeld:

 • Kleurpotloden en papier
 • Leuke tijdschriften
 • Stickerboekjes
 • Puzzelboekjes
 • Gameboy of tablet
 • iPod of andere muziekspeler

TIP 3: Wat is de beste tijd om te vliegen met kinderen?

Als je de keuze hebt uit verschillende vertrektijden, vlieg dan het liefst aan het einde van de middag of het begin van de avond. Dan kan je kind lekker slapen zonder zijn ritme te verstoren, en is de vlucht zo voorbij! Rechtstreekse vluchten zijn ook prettiger dan vluchten met een tussenstop. Het is rustiger voor de kinderen en jezelf en je hoeft tussendoor niet te slepen met bagage! Wist je dat je ook vanuit andere regio´s dan Schiphol direct naar het buitenland kunt vliegen? Dat kan een flinke rit naar het vliegveld besparen. Bijvoorbeeld vanuit Eelde in Groningen of Maastricht Airport.

Tot slot…
Tot slot nog twee dingen die handig zijn om te weten als je gaat vliegen met kinderen. Tegenwoordig hebben alle kinderen namelijk een eigen paspoort nodig. Wees er dus zeker van dat je deze mee neemt en dat deze nog lang genoeg geldig is. Ten tweede mag een kind tot twee jaar nog op schoot in het vliegtuig, maar vanaf twee jaar dien je een eigen stoel per kind te reserveren.

Bekijk hier het complete aanbod vliegvakanties voor het hele gezin. Neckermann.nl wenst jullie een hele goede en onbezorgde reis!

  Ronald van Bruchem

  Ronald van Bruchem

  Hi, mijn naam is Ronald en ik houd me voor Neckermann bezig met product development. Ik ben gek op reizen en dompel me graag onder in de diverse karaktereigenschappen van een bestemming zoals cultuur en natuur. Contact met de lokale bevolking én genieten van de lokale specialiteiten op gebied van eten & drinken maken mijn vakantie compleet!

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.