BestemmingenFamilieSpanjeVakantietips

5 vragen over Ibiza

Het eiland van de modieuze hippies, verdwaalde BN’ers, de immense clubs en wereldberoemde dj’s. Dat is Ibiza in een notendop als we de media mogen geloven. Maar is het echt zo’n partyeiland, of heeft het Catalaanse Eivissa veel meer te bieden voor een zonvakantie? 5x antwoord op je prangende Ibiza vragen:

Vraag 1: Is Ibiza niet verschrikkelijk duur?

Ibiza staat bekend als dure bestemming, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt! Het eiland biedt verschillende hotels met een goede all inclusiveformule. Zo weet je van tevoren precies wat je uitgeeft, zonder aan luxe in te boeten. De zon, helderblauwe zee, het witte strand en prachtige natuur in het binnenland krijg je er gratis bij. Ga bijvoorbeeld snorkelen in zee of wandelen door de geurende pijnboombossen en sluit de dag af met een drankje op de boulevard.

Vraag 2: Is er qua cultuur meer dan de obligate hippiemarkt?

Wie dacht dat het eiland oppervlakkig is, heeft het helemaal mis. Er zijn veel leuke dagtripjes die je kunt maken. Tip: huur een auto! Zo kun je de veelzijdigheid van het eiland zelf ontdekken: zoek naar afgelegen baaitjes om te zwemmen of kleine dorpjes met lokale marktjes. Op het hele eiland vind je typische witte kerkjes, zoals die in Santa Eulalia en bezoek absoluut het oude Ibiza Stad. Meer cultuur? Ga naar het S’Argamassa Aquaduct, of de overblijfselen uit 1600 voor Christus die je aan de voet van de Cap des Llibrell bij Cala Llonga vindt.

Ibiza-stad

Struinen door de straten van Ibiza-stad

Vraag 3: Kom je Patty Brard en consorten op iedere straathoek tegen?

Geen nood, je struikelt op Ibiza niet over de BN’ers. Sterker nog: er komen juist veel leuke, ongedwongen mensen en een hoop gezinnen. Dankzij de kilometers lange kust hóéf je niet op de bomvolle toeristische stranden te liggen. Er zijn ook plekken waar je ongestoord met je gezin kunt zonnen, zoals bij Cala Carbó of Benirras. Heb je even geen zin in het strand, dan kun je erop uit in de kleine dorpjes in het midden van het eiland zoals San Mateo of San José. Hier geniet je van het echte eilandleven, groen en absolute rust.

Vraag 4: Moet je jong/hip/geblondeerd zijn om toegelaten te worden op Ibiza?

Kinderparadijs bij hotel Invisa Figueral

Kinderparadijs bij hotel Invisa Figueral

Welnee! Zoals we al zeiden: Ibiza is ook uitermate geschikt voor gezinnen. Verblijf bijvoorbeeld in de familievriendelijke accommodaties van Invisa Figueral, Intertur Miami of SunConnect Barceló Pueblo. De eerste twee bieden allebei een kindersplash: een piratenboot met allerlei waterelementen. Bij SunConnect Barceló Pueblo zijn meerdere zwembaden, een miniclub, speeltuin én minidisco voor de kleintjes. En er is nog zoveel meer te doen voor het hele gezin: scheer bijvoorbeeld de Middellandse Zee over met een catamaran of ga op jeepsafari.

Vraag 5: Is het uitgaansleven heel extravagant?

Dat valt erg mee, er zijn talloze leuke uitgaansgelegenheden waar je gewoon een cocktail of biertje kunt drinken! Er zijn diverse leuke cafés rondom Plaza del Parque in Ibiza Stad waar regelmatig live bands spelen en veel lokale bevolking komt. Je struikelt op Ibiza over de leuke tentjes, ga dus vooral op de bonnefooi op zoek en laat je verrassen. Mag het ietsje wilder? Dan ben je op je plek in wereldberoemde clubs als Pacha, Nikki’s Beach en Amnesia. Met een beetje geluk draait Armin van Buren (iedere donderdag!). Neem wel genoeg geld mee, want de entree is bij de meeste clubs al rond de € 50. Daar krijg je dan wel een once in a lifetime-ervaring voor terug.

Wist je dat…

 •  Ibiza wordt door de lokale bevolking Eivissa genoemd.
 • Het eiland is ongeveer drie keer zo groot als Texel.
 • Het eiland ligt 1800 kilometer van Nederland af, het is dus zo’n twee uur en een kwartier vliegen.
 • Zo’n 16.000 Nederlanders bezoeken ieder jaar Ibiza.
 • Het eiland kent 210 kilometer kust.
 • Rondom Ibiza liggen 98 kleine eilandjes die allemaal een naam hebben.
 • Ibiza kent 1200 restaurants. Je kunt er dus drie jaar lang iedere dag ergens anders eten!
  Jolijn Koopmans

  Jolijn Koopmans

  Hoi allemaal, ik ben Jolijn. Nieuwe landen ontdekken, lokale gerechten en wijn uitproberen, dat vind ik het ultieme genieten. Als ik daarnaast ook nog lekker sportief de natuur in kan, dan is mijn vakantie helemaal geslaagd!

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.