ActiefBestemmingenTurkijeVakantietips

5x actief aan de Turkse Rivièra

Meestal wordt Turkije in één adem genoemd met zon, zee en strand en all inclusive-vakanties. Maar een vakantie aan de Turkse Rivièra heeft nog zoveel meer te bieden. Behalve genieten van de zon en elkaar, kun je er veel leuke activiteiten doen. Van zwemmen, beachvolleyballen, parasailing achter een speedboot of uit je dak gaan op een ‘banaan’ tot complete excursies en dagtrips. We zetten vijf activiteitentips aan de Turkse Rivièra voor je op een rijtje:

1. Turkse Rivièra boottrip

In verschillende havensteden aan de Turkse Rivièra, zoals Kemer, liggen zeilboten op je te wachten voor een ultieme boot excursie. Na het vertrek uit de haven heb je een prachtig uitzicht over de azuurblauwe zee en kijk je aan de andere kant uit over het Taurus-gebergte. Tijdens de boottrip is voldoende tijd om lekker te zwemmen en af te koelen in het kristalheldere water. Vaak wordt er op de boot een heerlijke lunch bereid met verse vis. De kenmerkende Turkse gastvrijheid van de bemanning maakt de dag compleet. Je vaart als herboren terug naar de haven, vanwaar de shuttlebus je terugbrengt naar je accommodatie.

2. Romantische waaghalzen in Alanya

Informeer eens naar de Liefdesgrot in Alanya waar je per boot naartoe kunt. De grot is zo´n 400 meter lang en brengt je op een mooi uitzichtpunt. Er is overigens maar één uitgang, en wel op 10 meter hoogte. Je moet dus wel een beetje een waaghals zijn om de klim te maken, want eenmaal bovenaan is er maar één manier om weer beneden te komen: door vanaf de rand zo de zee in te springen!

3. Excursie naar ruïnestad Phaselis

Phaselis is een oud-Griekse ruïnestad op een klein schiereiland dat wordt omgeven door drie perfecte baaitjes aan de azuurblauwe zee. Vlak voor de kust ligt de tweeduizend jaar oude zeewering, waardoor de stranden langzaam aflopen. Phaselis is vooral een bezoek waard vanwege de geschiedenis die je er ziet en voelt: resten van oud Romeins aardewerk liggen nog steeds op het strand en het goed bewaarde oude Romeinse amfitheater neemt je mee terug in de tijd. Voor meer actie stap je verderop in de kabelbaan naar Tahtali Dagi, waar je op een hoogte van bijna 2400m een adembenemend uitzicht over oa. het schiereiland hebt.

actief-turkse-riviera-quadsafari

Quadsafari

4. Volop actie op quadsafari

Op quadsafari door het Taurus-gebergte in Turkije is avontuur, actie en adrenaline. Vanaf je hotel word je naar het startpunt gebracht. Daar krijg je een instructie voordat je zelf kunt gaan scheuren. Je rijdt langs prachtige vergezichten, steekt beken over en trotseert rotsblokken die schots en scheef over de weg liggen. Natuurlijk stop je op de mooiste plekjes om een foto te maken. Vergeet vooral niet een foto van je reisgenoten te nemen, vol modderspatten en ogen die glimmen van plezier. Pas aan het eind van de dag merk je de spierpijn.

Turkije rafting

Gezinsuitje op het water!

5. Rafting voor de adrenaline kick

Via slingerende bergwegen tussen de naaldbomen door trek je het binnenland in voor een excursie raften. Op oude Romeinse bruggen, van soms wel 2000 jaar oud, zie je de turquoise rivier onder je stromen, soms zelfs kolken. Aangekomen bij het rafting center krijg je een uitrusting uitleg over het raften. Op de rivier merk je pas hoe hard het stroomt. In de boot word je alle kanten op geslingerd en houd je het zeker niet droog, maar dankzij de adrenaline kun je alleen nog maar lachen. Gauw op weg naar de volgende stroomversnelling! Na het raften is er tijd voor een heerlijke lunch, uiteraard inbegrepen.

 

  Esther Boerhof

  Esther Boerhof

  Hi, ik ben Esther. Ik maak graag verre reizen waar ik me onderdompel in een andere cultuur, nieuwe mensen leer kennen en de lokale keuken proef. Het liefst met een strand in de buurt waar ik tussendoor lekker kan relaxen!

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.