Vakantietips

6 vakantietips met een oranje tintje

Koningsdag is een van de dagen waarop heel Nederland oranje kleurt, en de Nederlandse brouwerijen overuren draaien. Is dit jouw leukste dag van het jaar? En kan je op vakantie niet zonder een Nederlandse hotel-buurman? Dan hebben wij een zestal oranje geïnspireerde vakantietips voor je, van Spaanse frikandellen, tot Heineken biertjes in de plaatselijke Holland bar!

1. Hotel Eugenia Victoria, Gran Canaria

In hotel Eugenia Victoria zal je veel Nederlanders tegenkomen, aangezien dit hotel onder de Hollanders een van de populairste hotels op Gran Canaria is. Grote kans dat je je hotelgenoten met een Hollandse ‘hallo’ kan begroeten, in plaats van ‘hola’. En daarnaast zijn er zelfs frikandellen en kroketten te krijgen! Eet je oer-Hollandse snack lekker aan de zwembadrand met 30 graden op je bol, en je hoeft je thuisbasis totaal niet te missen!

2. smartline Lancaster, Mallorca

Elke feestganger die zijn nachtelijke taferelen in het buitenland wil doorzetten, zit goed met een vakantie op Mallorca. Hier kan je genieten van Nederlands eten en drinken, maar vooral: uitgaan! Een Hollands feestparadijs onder de Spaanse zon! Van broodje Jan, tot Discotheek 538, Hollands vertier tot diep in de nacht. Het hotel smartline Lancaster is vooral populair onder de jongeren, maar jong en oud kunnen hier gezamenlijk een hele mooie tijd hebben! En overdag? Huur een fiets bij het hotel, en verken Mallorca op z’n Hollands op de tweewieler.

3. Familygarden Compostela, Fuerteventura
Oranje waterfun

De naam verklapt het al een beetje, Familygarden Compostela biedt ideale appartementen aan om met het gezin door te brengen. Zijn de kids oud genoeg? Paul en Katja bieden je in de Heineken bar in Corralejo elke zondag de heerlijkste saté met stokbrood! En onder het genot van een fris biertje, kan je alle (sport)evenementen volgen op groot scherm. Zo hoef je geen voetbalwedstrijd van je favoriete Nederlandse team te missen.

4. Quinta Pedra dos Bicos, Albufeira

Met twee Hollandse feestcafés hoeft ook in Albufeira het oranjegevoel niet te ontbreken. Het Nederlandse personeel van Bloopers en Celebration doet er alles aan om je een ‘welkom-thuis’ gevoel te geven. Op circa 300 meter van Quinta Pedra dos bicos bevindt zich de welbekende ‘Strip’ waar je de oranje fakkels rijkelijk ziet branden, en de Nederlanders zich verspreiden over de vele barretjes.

5. Hotel Pelagos, Kos

Wat is er nu Hollandser dan fietsen? Het eiland Kos leent zich er bij uitstek voor om per fiets ontdekt te worden. De prachtige natuur en befietsbare bergen zorgen voor een onvergetelijke dag. Het is dan wel 30 graden op de fiets, maar gelukkig is Kos een eiland met een heerlijk briesje dat je hoofd koel houdt! En na je fietstocht kun je heerlijk relaxen in het bubbelbad of de sauna van hotel Pelagos.

6. Hotel Asia Beach Resort, Antalya
Bitterballen

Het hotel op Antalya heeft een wat vertekende naam, aangezien niet Azië, maar vooral Nederland goed vertegenwoordigd is in dit hotel. Hotel Asia Beach Resort heeft een eigen Nederlandse bar met schilderijen en afbeeldingen van ons thuisland, en meubels die veelal oranje zijn gekleurd. Houd je van Nederlandstalige muziek? Dan zit je hier meer dan goed, in de bar worden regelmatig Nederlandse avonden georganiseerd met muziek a la Andre Hazes en Guus Meeuwis. En in de snackrestaurants worden zelfs bitterballen geserveerd! Het hotel is vanaf 1 juni 2016 geopend.

Heel veel oranjeplezier op vakantie!

  Irene Keur

  Irene Keur

  Hi, ik ben Irene. Tijdens mijn vakanties ga ik graag op zoek naar de unieke plekjes op mijn bestemming. Culturele hoogtepunten wissel ik graag af met een wandeling in de natuur. Natuurlijk mag daarbij het uitproberen van de lokale specialiteit niet ontbreken.

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.