BestemmingenBucketlistCanarische EilandenSpanjeVakantietips

Bucketlist: 2 excursies op Lanzarote

Lanzarote is het meest noordelijke deel van de Canarische Eilanden. Dit vulkanische eiland is heerlijk voor een ontspannen zonvakantie. De vele baaitjes en stranden hebben prachtig uitzicht over het kristalheldere water en de ruige kliffen. Tijdens onze vakantie op Lanzarote besloten we het eiland eens van een heel andere kant te aanschouwen: vanaf de rug van een kameel (nou ja, dromedaris eigenlijk) en in de lavatunnels van Jameos del Agua. Ga je mee op avontuur met onze twee bucket list excursies?

1. Kameelsafari door het lava landschap

De kameelsafari is een populaire attractie op Lanzarote. De karavaan gaat van start in het nationale park van Lanzarote, Timanfaya, in het zuidwesten van het eiland. Je kunt samen op een dromedaris zitten, aan iedere kant van de bult één persoon in een houten zitje. De begeleider van de kamelen helpt waar nodig de toeristen de stoelen in. De beesten zijn best groot, maar gelukkig liggen ze zodat je makkelijk kunt gaan zitten. Op het moment dat iedereen zit gaan alle kamelen tegelijkertijd staan. Best even schrikken hoe groot de dromedarissen echt zijn! Maar als je dan eenmaal aan de wandel bent door het indrukwekkende vulkaanlandschap is het een magische belevenis. Het lijkt wel alsof je je op de maan bevindt…

TIP: De ochtend is het beste tijdstip om dit uitstapje te doen in verband met de hete zon die rond het middaguur behoorlijk kan branden.

2. Magisch Jameos del Agua

Jameos-del-Agua-Lanzarote-bad

Natuurlijk bad bij Jameos del Agua

De tweede excursie die we maken is naar Jameos Del Agua. Dit is een ondergronds meer dat hoort bij de lavatunnels van Cueva de los Verdes, gelegen in het noorden van Lanzarote. Kunstenaar en natuurbeschermer César Manrique verrijkte Jameos Del Agua in 1968 tot een culturele attractie. De prachtige grotten danken hun naam aan het ondergrondse meertje dat onder de aarde in verbinding staat met de zee. Bijzonder is dat in Jameos del Agua kleine blinde albino kreeftjes leven, die normaal alleen op een zeediepte van 2000m voorkomen! De zeldzame kleine witte albino kreeftjes schitteren als een heldere sterrenhemel in het water. Kijk er niet gek van op als je mensen ziet mediteren rond het meer. Laat je wensmuntjes thuis want er mag absoluut niks in het meer gegooid worden!

 

Jameos-del-Agua-grot

Magische verlichte grot

Verderop wandel je langs een vulkanische bel met een natuurlijk zwembad en een exotische tuin. Ook is er een audiotorium in de grot gebouwd, wat een bijzondere ruimte biedt voor ongeveer 600 toeschouwers. Het is één van de mooiste concertzalen ter wereld. In oktober wordt hier het internationale ‘Visual Music Festival of Lanzarote’ gevierd met concerten, theater en balletvoorstellingen- een must om naar te informeren als je in oktober op Lanzarote bent. In het naastgelegen Casa de los Volcanos leer je alles over vulkanische fenomenen op het eiland en in de wereld. Ook bevindt zich hier een restaurant en nachtclub waar je iedere woensdagavond met Neckermann naartoe kunt (vraag je host naar de mogelijkheden). Overdag is Jameos del Agua al een aanrader, maar op woensdagavond beleefden we het als een once in a lifetime expierence. Na een overheerlijke 3 gangendiner is er live muziek, gevolgd door een dj. De grotten zijn verlicht wat echt een magisch gevoel geeft. Wat ons betreft echt een must als je op Lanzarote bent!

Ook de bijzondere plekjes van Lanzarote van je bucket list strepen? Bekijk het aanbod op de Neckermann website.

  Ronald van Bruchem

  Ronald van Bruchem

  Hi, mijn naam is Ronald en ik houd me voor Neckermann bezig met product development. Ik ben gek op reizen en dompel me graag onder in de diverse karaktereigenschappen van een bestemming zoals cultuur en natuur. Contact met de lokale bevolking én genieten van de lokale specialiteiten op gebied van eten & drinken maken mijn vakantie compleet!

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.