BestemmingenBudgetSpanjeVakantietips

Lowbudget met de kids naar Mallorca

Ook mét kinderen kun je best heel voordelig op vakantie. Zeker als je voor een smartline-hotel kiest: Neckermann’s lowbudgetformule. Bijvoorbeeld smartline Mariant op Mallorca. All inclusive? Check. Dicht bij het strand? Check. Leuke dingen te doen in de buurt? Check. Met fijne prijs-kwaliteitverhouding maakt smartline Mariant je zonvakantie tot een feest. Er is meer dan genoeg te doen in de buurt, van trampoline springen tot dierentuin Safari Zoo bezoeken. En met de 3 budget tips voor op het strand zorg je voor kosteloze pret aan de waterkant!

Activiteiten in en om het hotel in Sa Coma

Big Banana op Mallorca

Wildwater racen op een ‘big banana’!

Het smartline Mariant op Mallorca ligt in een grote tuin aan de rand van het gezellige dorpje Sa Coma en vlak bij het centrum van s’Illot, een klein vissersplaatsje. Een paar honderd meter verderop strekken zich mooie zandstranden voor je uit. In en om het hotel is er voor het hele gezin van alles te doen, aan land én in het water. Kinderen kunnen skelteren op de skelterbaan, schommelen in een van de speeltuintjes, trampoline springen of ponyritjes maken. Ook sportliefhebbers zullen zich niet snel vervelen: tennis, squash, paardrijden, golf, voet-, en volleybal, fitness – in Sa Coma kan het allemaal. Bij het hotel vind je ook een speciale duikschool en aan het strand kun je waterfietsen huren, maar ook waterskiën en racen op een ‘big banana’.

Budget uitstapje in de natuur

Liever de rust opzoeken? Net iets ten noorden van Sa Coma ligt natuurreservaat Sa Punta de n’Amer, dat herinnert aan hoe de kust er vroeger uitzag. Duinen, hei en struiken zover het oog reikt, afgewisseld door weelderige begroeiing. Wandel naar de 17de-eeuwse uitkijktoren, die ooit dienstdeed om te waarschuwen voor Moren, piraten en andere vijanden. Vanaf de top heb je een spectaculair uitzicht over de zee en het glooiende landschap. Een aanrader in de buurt is ook Safari Zoo, een dierenpark waar meer dan 600 dieren ‘in het wild’ leven, van apen en flamingo’s tot zebra’s en leeuwen. Van Sa Coma rijdt er een gratis(!) bus heen en in de zoo kun je rondtoeren in een safaritreintje.

Mallorca

3 Budget tips voor op het strand!

Om de vakantie echt low budget te houden, kun je ook zelf spannende dingen organiseren. Met deze 3 strand tips vermaken de kids zich uren zonder dat het geld hoeft te kosten!

1. Kunstwerken jutten
Twee tot drie keer per uur gaat vanaf het hotel een bus naar het prachtige strand van Cala Millor, waar je fantastisch kunt strandjutten. Verzamel alle spullen die de zee hier heeft gebracht, maak er samen een kunstwerk van en fotografeer jullie creatie. Ook leuk: leg alle gevonden voorwerpen in een zelfgetekend frame in het zand en maak er een liggend schilderij van.

2. Zandsculpturen bouwen
Met zelf meegebracht strand speelgoed kom je een eind. Laat alle creativiteit los op het zand en denk niet alleen aan kastelen, maar ook aan dieren of mensen. Maak er een wedstrijd van wie de grootste of mooiste sculptuur kan maken! Beeldhouwen werkt het beste met nat zand, dus een emmer met (zee)water is geen overbodige luxe.

3. Zand Pictionairy spelen
Met een klein beetje voorbereiding kun je leuke spelletjes doen in het zand. Schrijf bijvoorbeeld namen van dieren en voorwerpen uit de natuur op kaartjes. Trek dan om de beurt een kaartje en teken in het zand het figuur. De anderen moeten binnen de afgesproken tijd raden wat je tekent (je kunt eventueel je mobiel als zandloper gebruiken). Wie het meeste kaartjes geraden heeft wint.

 

Heb jij nog meer leuke low budget tips voor aan de kust?

  Annemiek Jonker

  Annemiek Jonker

  Hallo, ik ben Annemiek. Ik ben een ondernemende vakantieganger, wissel activiteiten graag af met lekker eten en relaxen en ga met mijn gezin het liefst elk jaar ergens anders heen. Ik sta ook graag op de skies.

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.