BestemmingenTurkijeVakantietips

Paloma hotels: walhalla voor levensgenieters

Er zijn van die vakanties waar je het thuisfront een tikje jaloers mee kunt maken. Lome dagen zonder stress, in de hangmat met een boek als excuus, dobberen op een luchtbed… En als je dan het heerlijkste eten voorgeschoteld krijgt dat met aandacht en liefde is verbouwd en bereid, dan heb je een échte verwenvakantie. Aan de Turkse kust vind je een aantal van die parels van smaak en luxe in de Paloma-hotels, een familiebedrijf met kleine hotelketen waar levensgenieters volledig aan hun trekken komen.

Luxe met aandacht voor de natuur

De oprichters van de Paloma-keten hebben de mooiste plekken aan de Turkse zuid- en westkust gekozen. De keten bestaat uit vijfsterrenhotels, met luxe ingerichte kamers, oriëntaalse details en volop Turkse specialiteiten. Maar de speciale aantrekkingskracht is de kwaliteit van eten en drinken, en de bijbehorende filosofie van Paloma maakt dat nog aantrekkelijker: luxe met zo min mogelijk belasting voor de aarde. Speciaal geselecteerde lokale boeren leveren de beste biologisch verbouwde groenten en fruit. Of het hotel verbouwt ze op de eigen boerderij! Goede reden om voor een all-inclusive verblijf te kiezen.

biologische wijn uit eigen wijngaard

In de Paloma à la carte restaurants wordt biologische wijn uit privé wijngaarden geserveerd.

Biologische seizoensgerechten

Olijfolie en wijnen zijn van lokale makelij, evenals de jams. Met de seizoensgebonden biologische ingrediënten en producten koken de koks de sterren van de hemel. Een walhalla voor levensgenieters met keuze uit Ottomaanse gerechten zoals ze ooit voor de sultans werden bereid, de Oost-Turkse keuken met aardse grillgerechten en de Egeïsche keuken met verrukkelijke visplateaus. Zeker dat je met jaloersmakende verhalen thuis zult komen…

Ontspannen en inspannen voor en na het eten

Bij de Paloma-hotels droom je heerlijk weg aan het strand of zwembad met glijbanen. En als je wilt worden koude drankjes gewoon aan je ligbed geserveerd. Een wellnesscenter met sauna en hammam hoort er natuurlijk bij en er is een onderscheidend programma met kooklessen om de heerlijke gerechten thuis na te kunnen maken, live muziek en workshops yoga en dans. Zin in meer inspanning? Met professionele LesMills fitness trainers kun je dagelijks flinke work-outs doen, zoals bodybalance, bodypump of sh’bam. Daarna beloon je jezelf met hernieuwde trek in een van de restaurants.

Culinair festival

paloma-biologisch-fruit

Super vers fruit van de lokale boerderij

Tijdens de maandelijkse Culinaire Festivals is het een feest van lokale- en seizoensproducten, zoals het Perzikenfestival, het Kersenfestival en het Pannenkoekenfestival. Elke maand staat een ander gerecht of ingrediënt centraal. Er worden workshops voor kinderen gegeven en andere kleurrijke culinaire festiviteiten georganiseerd zoals proeverijen en demonstraties. Een feest voor het oog en vooral ook de smaakpapillen!

Bezoek de Paloma boerderij

In het Değirmen Park, net buiten Kusadasi, kun je op de boerderij van Paloma rondkijken. Het park heeft een grote vijver met dieren eromheen en veel ruimte voor mooie wandelingen. Op de boerderij kom je alles te weten over de karakteristieke Palomawijn en haar heerlijke groenten en fruit. Vergeet niet naar het olijfoliemuseum te gaan, waar je de geschiedenis van olijfolie ontdekt en olie leert persen. Maar waar het allemaal om draait vind je natuurlijk in het restaurant Değirmen. Op het sfeervolle terras geniet je van heerlijke authentieke gerechten.

  Annemiek Jonker

  Annemiek Jonker

  Hallo, ik ben Annemiek. Ik ben een ondernemende vakantieganger, wissel activiteiten graag af met lekker eten en relaxen en ga met mijn gezin het liefst elk jaar ergens anders heen. Ik sta ook graag op de skies.

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.