Quiz

Voetbalexpert of voetballoser?

Net als het allereerste EK van 1960 mag Frankrijk opnieuw als gastland aftrappen. Het land van de croissants, goede wijn en een liefdevolle cultuur; maar zeker ook het land van het goede voetbal! Kan Frankrijk, onder leiding van Didier Deschamps, de geschiedenis herhalen en net als in 1984 de belangrijkste voetbalprijs van Europa binnenslepen? Mogelijk! Aangezien Nederland dit jaar niet van de partij is, is er al een groot obstakel minder natuurlijk. Frankrijk heeft inmiddels al twee keer eerder de bokaal binnengesleept. Wist je dat het elftal de bijnaam Les Blues heeft? Wij testen graag jouw EK-kennis met onze EK-quiz. Kom er achter of je een voetbalexpert of voetballoser bent! Lees snel verder om nog wat extra kennis op te doen en maak de quiz.

Voetbal kijken op ‘The Strip’

Van Persie mag zijn voetbalschoenen dit jaar thuislaten en voor de verandering eens vanaf de tribune kijken naar het spel van landen als Portugal, Spanje, Italië en aartsrivaal Duitsland. Landen die als vakantiebestemming zeer aantrekkelijk zijn. Portugal gooit zoals elk EK hoge ogen met sterspeler Christiano Ronaldo, maar wist je dat ze nog nooit de overwinning hebben behaald? Geef Ronaldo daarom wat extra moed vanuit zijn thuisland. Portugal is een heerlijk warm vakantieland met prachtige stranden, perfecte surfcondities en een bruisend uitgaansleven. Bij de vele barretjes aan ‘The Strip’ van Albufeira zal je geen voetbalwedstrijd hoeven te missen. Hang overdag lekker op het strand van deze badplaats om je weer op te laden voor de avond. Ben je toe aan wat meer rust? Ga dan naar het ‘bloemeneiland’ Madeira, een unieke bestemming voor natuurliefhebbers en wandelaars!

Derde overwinning op rij?

Spanje en Duitsland hebben beide drie keer het EK gewonnen, en staan daarmee bovenaan de medaillespiegel. En opnieuw gooien ze hoge ogen voor de eindstrijd om wellicht solo de lijst aan te voeren. Spanje, als gedoodverfde favoriet, heeft in de EK-edities van 2008 en 2012 een inhaalslag gemaakt, en kan dit jaar voor een unieke prestatie zorgen door voor de derde keer op rij te winnen.

Spanje is onder de Nederlanders niet alleen een favoriet voor de overwinning, maar ook een favoriete vakantiebestemming. Het heerlijke mediterrane klimaat leent zich goed voor ideale, lange zit-avonden met overvloed aan tapas en heerlijke wijn. Barcelona, Madrid, Sevilla en Valencia zijn natuurlijk geweldige steden, maar als je al zo vaak naar Spanje bent geweest als dat Spanje in de finale van het EK heeft gestaan (vier keer!), dan ben je wellicht toe aan iets nieuws. Ga bijvoorbeeld naar Tenerife waar ‘t het hele jaar door boven de 20 graden is! De plek van de palmbomen, prachtige natuur en, belangrijk voor de actievelingen onder ons, fantastische golfbanen! Op het ‘vulkaneneiland’ kan je de piek van de vulkaan Pico del Teide beklimmen, dat met 3718 meter het hoogste punt van Spanje is!

Onze favoriete buren

Wil je dit jaar niet zo ver weg op vakantie? Ontdek dan België! Ons buurland heeft meer te bieden dan je zou denken; zowel als vakantieland als in voetbalkwaliteiten. Zij zijn dit jaar wel gekwalificeerd en daarmee een van onze favorieten om voor de buis toe te juichen! Wist je dat België en Nederland maar op twee EK’s samen hebben meegedaan? Helaas zullen we ook dit jaar geen finaleplaats delen, maar we kunnen elkaar wel tegenkomen op vakantie!

Antwerpen, de grootste stad van Vlaanderen, is een historisch erfgoed met grote pleinen en markten die afstammen van het haven verleden. Een vakantie hier brengt je cultuur en moderniteit. Meer behoefte aan zon, zee en strand? Dat is natuurlijk ook in België te vinden! De Belgische Kust heeft lange, uitgestrekte stranden, waarvan Blankenberge, De Panne, Zeebrugge, Knokke en Oostende gemakkelijk per trein te bereiken zijn. Oostende, als enige stad aan de Belgische Kust, is een populaire bestemming voor een lange strandvakantie.

Doe de quiz en test je kennis!

[playbuzz-item url=”//www.playbuzz.com/neckermann10/voetbalexpert-of-voetballoser”]

  Jolijn Koopmans

  Jolijn Koopmans

  Hoi allemaal, ik ben Jolijn. Nieuwe landen ontdekken, lokale gerechten en wijn uitproberen, dat vind ik het ultieme genieten. Als ik daarnaast ook nog lekker sportief de natuur in kan, dan is mijn vakantie helemaal geslaagd!

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.