QuizWintersport

Welk wintersporttype ben jij?!

De zon schijnt nog met enige regelmaat, maar rond het einde van de zomer begint het bij veel mensen toch al te kriebelen: wintersport! Heb jij je wintersportvakantie allang geboekt, en kan je niet wachten om de lange latten weer van zolder te halen? Of boek jij je vakantie last minute en ga je met een minimale voorbereiding de zwarte piste af? Wintersport is voor elk individu anders, maar we kennen allemaal de fanatiekelingen die elke sneeuwstorm trotseren, de modepopjes met zes verschillende zonnebrillen op de piste of die ene vriend die juist nooit op de piste te vinden is, maar alleen met een biertje in zijn hand in de après-skihut staat. Je kent ze wel, die bepaalde wintersporttypes waar jij hoogstwaarschijnlijk ook onder valt! Doe de quiz onderaan dit blog en kom er achter welk wintersporttype jij bent!

Worstelen met de skilift
skilift-anker

Op wintersport kom je allerlei verschillende types tegen, maar net als overal op de wereld zijn er een aantal stereotypes waar je gewoonweg niet omheen kunt. Zo kennen we allemaal de klungelige skiërs die zich geen raad weten met de skilift. Waarschijnlijk hebben we er allemaal wel eens mee geworsteld, de liftjes glippen namelijk met een snelle vaart uit je handen of tussen je benen door: een garantie tot oncharmant vallen. Of erger: je ski’s gaan netjes mee omhoog, maar jij wordt languit meegesleept met een noodstop van de lift tot gevolg. Oeps. We moeten er allemaal weer even aan wennen bij de eerste stappen op de piste. Sommigen alleen iets meer dan anderen.

Fanatiekelingen
snowboarder-wintersporttype

De voordringers bij de skiliften zijn de meesten ook welbekend. De lichtelijke irritaties die bij sommige fanatiekelingen ontstaan, kunnen leiden tot voordringen om nog net even een laatste ronde van de piste te kunnen voordat het donker wordt. Voor deze fanatiekelingen wordt de zwarte piste al snel saai, en eenmaal op de piste wordt bij elk klein bergje al de trukendoos tevoorschijn gehaald – echte uitslovers.

Je bent pas echt een winterse fanatiekeling als je jouw wintersport al maanden van te voren hebt geboekt, wanneer de brandende zon nog op je bruine kop schijnt. Jij gaat liever de hele dag de piste af dan in een korte zwembroek de lauwwarme zee in.

Er zijn ‘belangrijkere’ dingen dan sneeuw

Toch zijn er nog vele andere types: denk bijvoorbeeld aan ‘de bottenbreker’. Onder deze categorie zou je je natuurlijk niet willen voegen, maar elk jaar zijn er weer een aantal types op de piste die een gevaar zijn voor alles en iedereen. Ze geven geen fluit om de pisteregels, voorzorgsmaatregelen of enige voorbereiding. Een type dat al snel in de buurt komt van ‘de modepop’, maar ook ‘de après-skiër’ kan hier onder vallen.

Ben je benieuwd welk type wintersporter jij bent? Doe onderstaande quiz en kom er snel achter!

[playbuzz-item url=”//www.playbuzz.com/neckermann10/welk-wintersporttype-ben-jij”]

 

 

  Sandra van der Wal

  Sandra van der Wal

  Hi, ik ben Sandra en ik werk sinds 2012 voor Neckermann Reizen op de afdeling Sales & Marketing. Mijn ideale reis bestaat uit een stedentrip met vrienden, een weekje Spanje omdat ik er vele jaren heb gewoond of een mooie verre reis waar ik me met backpack tussen de locals bevind.

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.