Vakantietips

8 tips om je vakantiegevoel langer vast te houden

Op vakantie gaan is heel leuk, maar aan al het goede komt een eind. Voor je het weet ben je je vakantie al weer vergeten. Daarom geef ik je 8 tips om je vakantiegevoel langer vast te houden.

Prikkel je zintuigen

Leg een bosje lavendel op de wc, kook elke dag met olijfolie of drink na het eten eens een glaasje Limoncello. Door je zintuigen te prikkelen is het net alsof je weer even terug bent in die mooie stad of dat pittoreske dorpje.

Luister naar je lievelings vakantiehits

Wellicht zit het deuntje van het animatieteam nog in je hoofd, maar er is vast ook een liedje dat je doet denken aan die geweldige avond in die club of dat luxe diner aan het strand. Maak een playlist van deze liedjes en draai ze tweemaal daags om je vakantiegevoel op peil te houden.

Draag veel witte kleding

Door het dragen van witte kleding lijk je nóg bruiner, gegarandeerd complimenten dus. En al die complimentjes herinneren je weer even aan het feit dat je net op vakantie bent geweest.

Ga op tijd naar huis van werk

Veel mensen zijn geneigd om na hun vakantie extra lange dagen te maken om al hun mails weg te werken. Op deze manier ben je binnen 2 dagen waarschijnlijk al weer vergeten dat je op vakantie bent geweest. Probeer dus op tijd naar huis te gaan en bedenk ook dat een deel van de mails waarschijnlijk al niet meer relevant is en als het écht belangrijk is, mailen ze nog wel een keer.

Blijf de taal spreken

‘Bonsoir mon ami. Raconte-moi ta journée’ is een goed alternatief voor ‘Goedenavond lieve schat, hoe was je dag?’. Door de taal te blijven spreken krijg je het gevoel alsof je nog in het buitenland bent. Én het is ook nog eens een goede oefening voor je volgende vakantie.

Maak je favoriete gerecht

Wat is jouw favoriete gerecht uit je vakantieland? Waan je weer even in de vakantiesferen en bereid zelf een keer die paella, moussaka of risotto. Natuurlijk gaat er niets boven bijvoorbeeld echte Griekse moussaka, maar met de juiste ingrediënten zet je een heerlijk gerecht op tafel. Ben je niet zo’n keukenprinses? Ga dan een keer uiteten bij de Griek.

Maak een album van je leukste vakantiefoto’s

Niet alleen het in elkaar zetten van je fotoalbum zorgt ervoor dat je je vakantiegevoel langer vast houdt, maar ook het bekijken van het album met familie en vrienden. Zo kun je al je vakantieverhalen ophalen en wegdromen bij je favoriete vakantiefoto’s.Vakantiefoto's uitzoeken

Denk alvast na over je volgende vakantie

Natuurlijk is de vakantie zelf het leukst. Maar er is niets op tegen om na je vakantie alvast na te denken over je volgende vakantie. Vakantie voorpret is tenslotte ook erg leuk en dan heb je weer iets om naar uit te kijken. Doe alvast inspiratie op voor je volgende vakantie, droom bijvoorbeeld weg bij de 5 mooiste stranden ter wereld.

Heb jij tips om je vakantiegevoel langer vast te houden? Laat het hieronder weten.

  Saskia Hazes

  Saskia Hazes

  Hi, mijn naam is Saskia. Ik werk als marketing communicatie specialist voor Neckermann reizen. Tijdens mijn vakantie ben ik overdag het liefst op of in het water. Daarnaast ga ik ook graag cultuur snuiven. Maar mijn ultieme vakantiegevoel is 's avonds op een terrasje, onder het genot van een cocktail, genieten van het uitzicht.

  4 reacties

  1. R. de Just
   15 maart 2016 at 12:32

   Net terug van Wintersport uit Zwitserland.
   Een paar kleine opmerkingen.
   Genoemde korting op de site van Neckermann aangaande de skipas,( 5 a 20%) was dit jaar niet meer geldig.
   We konden in ons appartement geen skiberging vinden, weer terug naar de receptie, deze dame wist ook van niks, de ski’s en schoenen moesten we maar meenemen in het appartement. Dit is volgens mij zeer ongebruikelijk.

  2. W.B. van Dijkhuizen
   20 juni 2016 at 20:08

   Graag geef ik namens mijn vrouw een kort verslag van onze reis naar Thassos van 09-06 tot 18-06. Positief is een prima accommodatie met een
   heel aardige, behulpzame gastvrouw.
   Vanaf Schiphol verliep de reis goed. Aangekomen op Tessaloniki stond
   een meneer van Europcar op ons te wachten, nam ons mee naar zijn kantoor en overhandigde de sleutel van een splinternieuwe VW Polo.
   Ik had één ding over het hoofd gezien: de tank was zo goed als leeg.
   Gauw terug gereden en gemeld aan een medewerker, maar deze stelde ons gerust. Geen probleem. Oké, ik nog even een foto van het dashboard gemaakt, daarna getankt en uiteraard het bonnetje bewaard.
   O ja, de man die ons de sleutel overhandigde gaf ons tevens belangrijke
   reisinformatie van Neckermann mee. Een raar moment dachten wij.
   Wij rijden naar Kavala (ongeveer 170 km.) om daar de ferry te nemen naar Thassos, dan kom je nl. vlakbij je appartement aan, had ik ontdekt.
   Om 15.30 daar aangekomen bleek dat de e.v. ferry om 20.00 zou vertrekken. Helaas, maar het was niet anders. Achteraf spijt dat we niet zijn doorgereden naar Keramoti, want daar gaat elke 3 kwartier een boot naar de overkant. Dit las ik pas later in de informatie. Afijn, om 21.30 zijn we op Thassos. Maar dan, het enige adres dat we hebben is de plaatsnaam Rachoni. Gelukkig had ik een telefoonnummer van onze gastvrouw. Deze heeft geprobeerd ons de weg te wijzen. Kortom na bij het 5e telefoontje is ze ons komen halen bij de apotheek waar we op dat moment stonden. Om 22.00 uur op plaats van bestemming.
   Dan nu mijn advies: Heel graag alle benodigde reisinformatie voor vertrek doorsturen. Een routebeschrijving vanaf de boot zou fantastisch zijn. Ik heb onze gastvrouw dringend verzocht om aan de doorgaande weg een bord te plaatsen met AEGEAN SUN, want er stond geen enkel herkenningsteken. Dit was mijn relaas. Verder hebben we het heel fijn gehad.
   Met vriendelijk groeten, Wim en Marijke van Dijkhuizen.

  3. j.de ruiter/t.kraan
   20 juni 2017 at 14:03

   zijn weer terug uit malia op Kreta verbleven in app windmil 1 echt een familie complexoude bekende weer gezien en goed gegeten bij restaurant pyrgos redelijke prijzen en gratis raki dagelijks wat met een ploegje rijkelijk vloeide oer gezellig.

  4. Puck Simonis
   11 juli 2017 at 17:57

   7 juli 2017
   Weer terug van een heerlijke week in sporthotel Hochlienz , Oostenrijk.
   Fantastisch hotel mooie kamer met balkon en ruime badkamer.
   Het restaurant was uitstekend alles was er in overvloed .
   Zeer attent personeel en erg vriendelijk. Kortom het was een
   fijne vakantie.

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.