FamilieVakantietipsWintersport

Voor het eerst met je baby op vakantie naar het buitenland

Met een baby op vakantie gaan kan voor jonge ouders best spannend zijn. Heb ik wel alles mee? Maar ook weer niet teveel, want op de meeste vakantiebestemmingen kun je bijna alles wel kopen. De kinderwagen moet apart ingecheckt worden, en dan nog de vlucht zelf. Als de baby maar niet gaat huilen… Al met al misschien een beetje spannend, maar absoluut geen reden om niet met je baby op vakantie te gaan! We geven tips om goed voorbereid elke vakantie aan te kunnen als jonge ouders.

Zonvakantie

Baby’s kunnen zich uren vermaken op het strand en zo’n zee is natuurlijk super spannend en leuk! Het is aan te bevelen om baby’s zoveel mogelijk uit de zon te houden en al helemaal tussen 11:00 en 15:00 wanneer de zon op zijn heetst is. Dit kan met behulp van een parasol, maar dit is niet altijd mogelijk, dus vergeet vooral niet om goed in te smeren met een zonnebrand met minimaal factor 30. Ook is een zonnehoedje hier écht een must, want ook de hoofdhuid van je baby is erg kwetsbaar en verbrandt voordat je daar erg in hebt. Gaan jullie het water in? Trek je baby dan een t-shirtje aan. Er bestaan tegenwoordig zelfs speciale UV-werende rompertjes en hoedjes, super handig én veilig!

Actieve vakantie

Met baby naar het buitenland

Met baby naar het buitenland

Bij een actieve vakantie is het van belang dat je een goede en comfortabele drager voor je baby meeneemt. Zorg er voor dat je je baby zo dicht als mogelijk bij je rug draagt, daarmee vergoot je namelijk de stabiliteit. Voor het gemak van je baby is het belangrijk om goed op een aantal punten te letten. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je baby voldoende beenruimte heeft en de drager voldoende steun heeft voor het hoofdje indien hij of zij in slaap valt. Ook moeten de voetjes voldoende steun krijgen. Voor de veiligheid van je baby is het noodzakelijk dat je baby goed kan worden vastgezet door middel van een gordeltje. Let daarnaast goed op of je baby nog wel iets kan zien en er geen dingen voor het gezicht hangen. En denk vooral ook om je eigen rug.

Autovakantie

Wanneer je dit goed voorbereidt is een autovakantie met je baby prima te doen! Een comfortabele Maxi-Cosi mag uiteraard niet ontbreken. Een goede tip is om bij het plannen van een autovakantie deze een beetje aan te passen naar het karakter van je baby. Lange tussenstops zijn tijdens een autovakantie met een baby sowieso geen overbodige luxe. Rijd bijvoorbeeld steeds stukjes van twee uur en las na deze periode een korte pauze in voor wat frisse lucht of het verschonen van een luier. Ligt je baby op een gegeven moment lekker te slapen dan kun je natuurlijk prima doorrijden. Zorg daarnaast dat je altijd voldoende eten en drinken bij je hebt en bescherm je baby tijdens de rit tegen warmte en zonlicht, maar ook juist tegen kou van de airco.

Wintersport

Het is zeker mogelijk om volop te genieten van een wintersportvakantie mét baby, maar een goede kinderopvang is essentieel. Je kunt zelf een oppas meenemen als in een familielid, vriend(in) of nanny en anders kun je van tevoren kijken of er op de plaats van de wintersportbestemming een goede en betrouwbare crèche zit. Er zijn ook hotels die beschikken ook over een kinderopvang. Bescherm je baby tijdens een wintersportvakantie goed tegen de kou. Zorg dat je een warm skipakje en accessoires als een mutsje, handschoenen, sjaal en slofjes bij je hebt. Is het echt behoorlijk koud kom dan het liefst helemaal niet buiten met je baby. Smeer ook tijdens een wintersportvakantie je baby goed in tegen de zon, want hoog in de bergen is de straling extra sterk.

Annemiek Jonker

Annemiek Jonker

Hallo, ik ben Annemiek. Ik ben een ondernemende vakantieganger, wissel activiteiten graag af met lekker eten en relaxen en ga met mijn gezin het liefst elk jaar ergens anders heen. Ik sta ook graag op de skies.

Geen reacties

Reageer nu

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.