BestemmingenBudgetGriekenlandVakantietips

Voordelig genieten op Kreta

Een van de meest veelzijdige Griekse eilanden is Kreta. Kristalhelder water waar je tot tientallen meters diep kunt kijken, bergen met toppen tot 2400m, rustieke baaitjes, brede zandstranden en verscholen taverna’s onder eeuwenoude platanen. Een heerlijke zonvakantie waar het je aan niets ontbreekt kan ook voordelig op Kreta. Loop smartline Vasia Village uit en stap op je scooter – Kreta wacht op je.

Lekker! Een ijsje van de smartlinetrolley

Lekker! Een ijsje van de smartline-trolley

Voordelig all inclusive in smartline Vasia Village

Wil je naar Kreta zonder daarvoor de hoofdprijs te hoeven betalen, dan is smartline-hotel Vasia Village een perfect verblijf. Voordelig, maar wel all inclusive. In een smartline-hotel is alle overbodige luxe weggelaten, terwijl de basis juist van uitstekende kwaliteit is. Geen wonder dat dit hotel op Zoover een 8,6 krijgt. Onder een parasol aan het zwembad kun je rustig genieten van een goed boek of een puzzel, terwijl vers fruit of ijs, dat elke dag in een smartline-trolley wordt aangeboden, binnen handbereik is. In alle openbare ruimtes is gratis internet. Kortom, dit hotel is slim ingericht en ideaal als je liever geld overhoudt voor leuke trips op het veelzijdige eiland. Liever een ander hotel? Bekijk het volledige Kreta aanbod op Neckermann.nl.

Wat kun je doen op Kreta?

Kreta leeft van het toerisme en de landbouw. De olijfteelt is een belangrijke factor, maar ook producten als sinaasappel, druiven, kruiden en honing zijn belangrijk voor de economie van het eiland. Culinaire liefhebbers komen hier zeker aan hun trekken. Ook is op Kreta veel te doen op cultureel gebied en de natuur is geweldig om te ontdekken. Als je alles van het eiland wilt zien dan kun je het beste een auto huren. Blijf je iets meer in de buurt van je hotel, dan is een scooter ideaal en voordelig. Dan kun je bijvoorbeeld altijd nog een keer met een Neckermann-excursie naar de beroemde Samariakloof in de Witte Bergen.

Budget tip: Ontdek de mooie kustlijn

De zuidkust van Kreta heeft steile rotswanden en afgelegen baaitjes, terwijl de noordkust wat vlakker is met mooie zandstranden. Het water is glashelder, er zijn zelfs plekken waar je 40 meter onder water kunt kijken! Rij met je scooter langs de kust en ontdek de vele afgelegen strandjes waar je heerlijk tot rust komt. Stop onderweg in een dorpje en bestel wat kleine authentieke Griekse gerechten of tapas, voordat je de volgende beschutte baai ontdekt tussen de hoge rotsen.

Opgravingen van Knossos

Opgravingen van Knossos

Opgravingen van Knossos

Vlak bij Heraklion liggen de indrukwekkende opgravingen van Knossos. Het zijn de restanten van een Minoïsch paleis van 4000 jaar oud met antieke stenen trappen, muurrestanten van het paleis, prachtige vazen, aardewerk, fresco’s en kannen. Op deze plek wordt de oudheid echt tastbaar. Het beeld van de Slangengodin, een meesterstuk dat in Knossos is gevonden, kun je bezichtigen in het archeologisch museum van Heraklion. Voor een paar euro entree ben je hier een hele middag zoet.

 

Meer uitjes op Kreta? In het blog ‘Kreta: gewoon een bijzonder eiland’  vind je nog meer leuke tips voor op het eiland.

  Esther Boerhof

  Esther Boerhof

  Hi, ik ben Esther. Ik maak graag verre reizen waar ik me onderdompel in een andere cultuur, nieuwe mensen leer kennen en de lokale keuken proef. Het liefst met een strand in de buurt waar ik tussendoor lekker kan relaxen!

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.